کار کردن در فضای کار اشتراکی تجربه‌‌ی منحصربه‌فردی است و در آن می‌توانید عملکرد منعطف و کارکرد متفاوتی در مقایسه با دفترهای کار متداول داشته باشید. بااین‌حال، کار کردن در فضاهای کاری مشترک، مسئولیت‌هایی نیز به همراه دارد.

آداب معاشرت در فضاهای کاری متداول نقش مهمی دارند، ولی نقش آن‌ها در فضا‌های کار اشتراکی به‌مراتب مهم‌تر است. فضاهای کار اشتراکی به شما امکان می‌دهند در هر زمانی برای تعامل میز کار خود را ترک کنید، از خدمات بسیاری بهره‌مند شوید و با محیط اجتماعی منحصربه‌فردی ارتباط برقرار کنید که نمونه‌ی آن در مکان دیگری یافت نمی‌شود. ولی این موضوع دشواری‌هایی هم به دنبال دارد، برای مثال، حریم خصوصی، کار کردن بدون حواس‌پرتی و کار کردن با غریبه‌ها.

به همین دلیل باید آداب معاشرت مناسبی داشته باشید. برای رسیدن به فضای کار کارآمد، دوستانه، امن و سالم باید قواعد مشخصی را دنبال کنیم. پس قوانین آداب معاشرت زیر را بررسی کنید تا آن‌ها را در فضای کار اشتراکی خود به کار گیرید.

به مدیریت صدا توجه کنید

اولین چیزی که باید به آن توجه کنید، بلندی صدایتان است. در دفترهایی با پلان باز، صدا بسیار آسان‌تر منتقل می‌شود و بعضی از فضاها ممکن است به شیوه‌ای ساخته شده باشند که به صدا امکان انتقال به بخش‌های دیگر فضای کار را نیز می‌دهند.
فضاهای کار مختلف معمولاً مقررات مشخصی برای میزان صدا در نواحی کاری عمومی و خصوصی دارند. ممکن است در بعضی از فضاها آزاد باشید با صدای بلند با موبایل حرف بزنید، ولی در فضا‌های دیگر شاید مجبور باشید در راه‌اندازی و نصب تجهیزات دقت کنید تا صدای تق‌تق و صدای به‌هم وصل شدن وسایل شما دیگران را آزار ندهد.

همچنین، بعضی از محیط‌های کاری به‌ طور کلی پرسروصدا هستند، به‌خصوص بخش‌های عمومی که در آن‌ها رویدادهایی عمومی مانند غذا خوردن یا تعامل در جریان است.

مهم است که از مقررات صدا آگاهی داشته باشید، برای اینکه بدانید انجام چه کارهایی مجاز و چه کارهایی غیرمجاز است. باید بدانید کجا می‌توانید از اسکایپ استفاده کنید و کجا می‌توانید با صدای بلند آواز بخوانید!

ریخت‌و‌پاش‌های خود را تمیز کنید

همیشه در مهمانی‌ها، رویداد‌های اجتماعی و البته، فضاهای کار اشتراکی، بهتر است «ردی از خود به‌جا نگذارید». به خاطر کارکنان و سلامت افراد دیگری که با آ‌ن‌ها کار می‌کنید محیط کار را طوری ترک کنید که انگار کسی از آن استفاده نکرده است. اگر دوست ندارید پشت میزی که رزرو کرده‌اید پر از پاکت‌های چیپس و کاغذ بسته‌بندی بیسکوییت باشد، مطمئن شوید هیچ آشغالی برای شخص دیگری که بعداً از آن میز استفاده می‌کند، باقی نمی‌گذارید. همچنین، فرض را بر این نگذارید که کسی بعد از رفتن شما آن فضای کار را تمیز می‌کند.

آشغال‌ها‌ و دستمال‌های حوله‌ای استفاده‌شده در سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه‌ها را به شکل صحیح دور بریزید. همچنین نوشیدنی‌ها یا غذاها را بدون درپوش مناسب در یخچال‌ آشپزخانه‌ی مشترک نگذارید. بشقاب‌ها و قاشق و چنگال‌های کثیف را در ظرف‌شویی یا روی کابینت‌ها رها نکنید، بلکه آنها را بشویید و بلافاصله سر جایشان بگذارید.

از خدمات و امکانات رفاهی بیش از اندازه استفاده نکنید

وقتی شخصی از حدومرزهای خود عبور می‌کند، حواس‌پرتی و مشکلات بیشتری برای افرادی که در محیط کار هستند، به وجود می‌آورد. این موارد شامل رزرو بیش‌ از اندازه‌ی اتاق‌های کنفرانس و قفل کردن در به روی دیگران، استفاده از تمام کاغذهای دستگاه کپی و پرینتر و استفاده از فضاهایی است که به اشخاص دیگری اختصاص یافته‌اند.
به یاد داشته باشید که قواعد آداب معاشرت را رعایت کنید، تنها از فضای مخصوص به خودتان استفاده کنید، تنها زمانی از اتاق جلسه استفاده کنید که نیاز دارید و در فضایی بمانید که رزرو کرده‌اید. اگر فضای شما ناکافی است، همیشه می‌توانید از فضای مختص مطالعه یا باجه‌ی مخصوص صحبت با موبایل برای کار کردن به‌دور از عوامل حواس‌پرتی استفاده کنید.

خودکفا باشید

ممکن است فضای کار تمام ابزارهای موردنیازتان را در اختیارتان نگذارد، به‌ویژه اگر برای انجام کار خود به فناوری یا مواد هنری خاصی نیاز دارید.
با اینکه فضاهای کاری در حال بهبود هستند و نیازهای خاص شما را بر اساس نوع اجتماع و ماهیت فضا برطرف می‌کنند، خودکفا بودن تا جای ممکن هنوز یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توانید در پیش بگیرید. علاوه بر این، اگر اعضای دیگر برای قرض گرفتن وسایل یا خدمات به شما نیاز داشته باشند یا برعکس، می‌توانید همکاری بهتری با آن‌ها داشته باشید.

بدانید کجا و چگونه باید موقعیت‌های حساس کاری را مدیریت کنید

بعضی از مسائل را باید پشت درهای بسته‌ حل کرد. قطع کردن همکاری یا عدم تمدید قرارداد کارمند در محیط‌های عمومی شیوه‌ی مناسبی نیست، همچنین نمی‌توان گفتگوهای حساس یا مذاکرات کاری را در مکان‌های اشتراکی، برای مثال آشپزخانه، انجام داد. مراقب انرژی‌ای که در محیط کاری منتشر می‌کنید باشید تا از موقعیت‌های آزاردهنده اجتناب کنید و عامل حواس‌پرتی دیگران نشوید.

در اطراف میز جلسه نگذارید

اگر لازم است با همکارانتان گفتگو کنید، سعی کنید به اتاق جلسه یا مکان دیگری بروید که افراد زیادی آنجا حضور نداشته باشند، این کار همچنین باعث می‌شود حواس کسانی که میز کارشان در نزدیکی شماست، پرت نشود.

اگر مریض هستید، در خانه بمانید

یکی از قواعد منطقی دیگری که احتیاج به توضیح ندارد این است که اگر حالتان خوب نیست، در خانه بمانید. چه کرونا داشته باشید و چه بیماری‌ دیگری، باید با دورکاری خطر انتقال بیماری به همکارانتان را کاهش دهید. همچنین اگر علائم بیماری زمانی خودشان را نشان دادند که سر کار هستید، بلافاصله به خانه بروید.

فضاهای کار اشتراکی راه فوق‌العاده‌ای برای انجام کارها به نحو احسن و هم‌زمان، تعامل با افراد جدید است. این فضا اجازه می‌دهد جامعه‌ای بین کارمندانی به وجود بیاید که برای شرکت‌های مختلفی کار می‌کنند و هدف‌های مشخص خود را دنبال می‌کنند. بااین‌حال، فعالیت در فضاهای کار اشتراکی مسئولیت‌های فراوانی به دنبال دارد، همه‌ی افراد باید در تمیز، امن و سالم نگه ‌داشتن محیطی که در آن کار می‌کنند، مشارکت داشته باشند.

yardikube.com/blog/10-etiquette-rules-coworking-space

مطالب مرتبط